18 Ιανουάριος 2013, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 13:15

Πλιγούρι με καβουρμά

  • Πλιγούρι με καβουρμά

Το πλιγούρι με καβουρμά είναι μια ποντιακή συνταγή πολύ εύκολη, μα πάνω από όλα γευστική.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό πλιγούρι
  • ½ κιλό καβουρμά (χοιρινό βρασμένο, κατεψυγμένο)
  • 2 κούπες σάλτσα ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα λαχανικά σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • νερό
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
  2. Αμέσως μετά ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και νερό με το μάτι.
  3. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  4. Αφήνουμε στη φωτιά για 5΄ περίπου, και στη συνέχεια βάζουμε και τον καβουρμά.
  5. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και το φαγητό είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη.

  • Πηγή: toarkoudi.gr