17 Ιανουάριος 2013, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Καυγάς αντιφασιστών με Χρυσή Αυγή

  • Καυγάς αντιφασιστών με Χρυσή Αυγή

Με αφορμή την κοπή της πίτας της Χρυσής Αυγής στο ενετικό λιμάνι δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και ομάδας Αριστερών χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο.

Με αφορμή την κοπή της πίτας του πυρήνα Ρεθύμνου της Χρυσής Αυγής στο ενετικό λιμάνι, περίπου στις 19:00 μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου συγκεντρώθηκαν στην παραλία, συγκεκριμένα στην είσοδο του ενετικού λιμανιού από την πλευρά του Λυκείου Ελληνίδων, προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι δυο ομάδες διασταυρώθηκαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση στην περιοχή για πολύ ώρα, Ωστόσο, η άμεση επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς και η αποχώρηση των μελών του πυρήνα Ρεθύμνου από το σημείο, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Η ένταση, όμως, συνεχίστηκε και αργότερα, καθώς περίπου στις 21:00 το βράδυ έφτασαν στο Ρέθυμνο μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Παρόλα αυτά, η αστυνομία εμπόδισε την παρουσία των μελών της Χ.Α. στην παραλία και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, φρουρώντας τους στην περιοχή των Δικαστηρίων, και μέχρι αργά χθες το βράδυ οι δυο ομάδες δεν είχαν «συναντηθεί» ξανά, επομένως αποφεύχθηκαν τα νέα επεισόδια.

Πηγή: cretalive.gr