17 Ιανουάριος 2013, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Χαραλαμπίδης: Παραλίγο να θρηνούσαμε θύματα!

  • Άνω–κάτω ο Απόλλωνας των «Ποντίων»

Θλιβερά έκτροπα, που δεν πήραν τη διάσταση που τους άρμοζε στα ΜΜΕ, έλαβαν χώρα την Κυριακή στο γήπεδο της Καρδίτσας, στο ισόπαλο ντέρμπι της Αναγέννησης, με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1).

Οι άνθρωποι των «κοκκινόμαυρων», με αδιάψευστο μάρτυρα το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, καταγγέλλουν τον απρόκλητο… λιθοβολισμό από μερίδα φιλάθλων των Θεσσαλών, στην ανάπαυλα των ημιχρόνων. Περίπου 40 οπαδοί των γηπεδούχων, με κουκούλες στα πρόσωπα και άγριες διαθέσεις, προσέγγισαν σε απόσταση 30 μέτρων το πέταλο με τους φίλους των Ποντίων (περίπου 150) και άρχισε η… βροχή από πέτρες, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει προηγούμενο ανάμεσα στις δυο πλευρές. Μάλιστα, τέσσερις φίλαθλοι των «ροσονέρι» μετέβησαν στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ και η ιδιοκτήτρια του κυλικείου της Καλαμαριάς, η γνωστή κ. Ελένη, είχε πρόβλημα με το χέρι της. Από τον Απόλλωνα «βράζουν» για την καθυστερημένη παρέμβαση της Αστυνομίας της Καρδίτσας, που αρχικά κράτησε παθητική στάση, αλλά και την αποσιώπηση των περιστατικών.

Επιβαρυντικό φ.α., τρείς συλλήψεις, καμία επίσημη θέση

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα συμβάντα έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από τον Πειραιώτη Τσαμούρη, ενώ αναμένεται και η έκθεση του παρατηρητή. Κοινώς, αν επιβεβαιωθεί αυτό, η Αναγέννηση θα κινδυνέψει με πρόστιμο και τιμωρία της έδρας. Ο επίσημος Απόλλων Καλαμαριάς σκέφτεται να προχωρήσει σε ενέργειες για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, ενώ έχει παράπονο από τη διοίκηση των Θεσσαλών, που δεν πήραν θέση, καταδικάζοντας αυτά τα περιστατικά και ζητώντας έστω μια συγνώμη. Στις ιστοσελίδες της Καρδίτσας υπήρχε διαμάχη ανάμεσα σε φιλάθλους της ομάδας για όσα συνέβησαν, ενώ σύμφωνα με το… αστυνομικό ρεπορτάζ, ήδη έγιναν τρεις συλλήψεις, ατόμων ηλικίας 22, 25 και 26 ετών.

Χαραλαμπίδης: «Μάρτυρας το βίντεο!»

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου των «κοκκινόμαυρων», Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, σε επικοινωνία με τη mikriliga.com: «Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια και η τάξη. Λίγο έλειψε να θρηνούσαμε θύματα σε έναν αγώνα Γ΄ Εθνικής. Δεν γίνεται να λέμε «όχι στη βία» και να επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Μιλάμε για μεγάλη αδράνεια της αστυνομίας της Καρδίτσας. Δεν είπε κανείς ότι αυτοί οι 30-40 ανεγκέφαλοι υποκινήθηκαν από τη διοίκηση της Αναγέννησης. Αλλά οι υπεύθυνοι της τοπικής ομάδας, τι έκαναν για να τους σταματήσουν; Φωνάξαμε γρήγορα τον επικεφαλής της Αστυνομίας, όταν είδαμε αυτά τα άτομα να κινούνται εναντίον μας απειλητικά στο πέταλο. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε όλα αυτά και αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο. Σύμφωνοι, πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αλλά τώρα τι χαμηλούς τόνους να κρατήσουμε, να αποσιωπούμε την αλήθεια; Παραλίγο να θρηνούσαμε θύματα, ευτυχώς που υπήρχε άλλη κερκίδα δίπλα και μεταφερθήκαμε και ακόμα η Αναγέννηση Καρδίτσας να βγει να καταδικάσει το τι έγινε».

«Να υπάρξει κόστος!»

Συνεχίζοντας, ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Καλαμαριάς συμπλήρωσε: «Μήπως πρέπει να δει αυτό το βίντεο ο εισαγγελέας; Αν υπήρχε σύνδεση του πετάλου με την κεντρική κερκίδα, αυτοί θα πηδούσανε μέσα και θα βρισκόμασταν τετ α τετ! Ευτυχώς που μας χώρισαν 25 μέτρα! Βλέπαμε τις πέτρες και προσπαθούσαμε να τις αποφύγουμε! Αυτά όλα πρέπει να ακούγονται και να καταδικάζονται. Όχι να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές χωρίς κόστος! Δεν γίνεται απρόκλητα, με κουκούλα και χωρίς προηγούμενα να αρχίζουν τον λιθοβολισμό. Πρέπει να υπάρχει πρόληψη και να μην γίνουν άλλα περιστατικά στο μέλλον, να τα προλάβουμε. Με τι ψυχολογία να μπουν στο γήπεδο να παίξουν οι παίκτες όταν βλέπουν τέτοια έκτροπα; Να τους πούμε ότι πρέπει να χάσουν; Θα γίνουν ενέργειες με τη νομική υπηρεσία μας, πρέπει να υπάρχει άψογη συμπεριφορά προς κάθε ομάδα και σεβασμός. Να μην υπάρχει ασυδοσία, αλλά να τους… τραβήξουν τα αυτιά. Να μην γυρνάνε αλλού το κεφάλι! Πρέπει να προστατευθούν όλες οι ομάδες. Τι θα συμβεί μελλοντικά με αντιπάλους που παίζουν στα ίσια και χρειάζονται βαθμούς; Δεν έχουμε τίποτα με την Καρδίτσα, ούτε με άλλη ομάδα, αλλά αυτοί οι λίγοι δεν πρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα. Πρέπει να απομονωθούν από τους ανθρώπους της κάθε ομάδας και από την Αστυνομία, για να μην τα περάσει πάλι κανείς στο μέλλον. Ευτυχώς να λέμε που γλιτώσαμε τα χειρότερα».

Πηγή: mikriliga.com