17 Ιανουάριος 2013, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:16

Ο Κροκίδης για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

  • Ο Κροκίδης για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Σε επιστολή του ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι, εάν δεν υπαναχωρήσει η κεντρική εξουσία σε σχέση με το επίμαχο άρθρο 6 του αγορανομικού κώδικα, για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, τότε θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ, αλλά και από μέλος της ΝΔ.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζήτησε, με επιστολή του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, διατηρώντας ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα.

Στην επιστολή, αφού στηλιτεύει την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να συζητήσει τις απόψεις των θεσμοθετημένων εκπροσώπων του ελληνικού εμπορίου, εκφράζει την έκπληξή του για τη "μονότονη εμμονή να προωθηθεί ένα μέτρο στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο των μικρομεσαίων εμπόρων, τους οποίους υποτίθεται ό,τι αφορά".

"Ως εκπρόσωποι της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας" σημειώνει, "βιώνουμε καθημερινά την επιδείνωση της κατάστασης στο ελληνικό εμπόριο και πάντα θέλουμε και αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για τη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας στην αγορά. Για το λόγο αυτό, έχουμε επανειλημμένα προτείνει μια σειρά από μέτρα για την ανάκαμψη της εμπορικής κίνησης και έχουμε επιχειρηματολογήσει τεκμηριωμένα για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο.

Θεωρώντας ως αδιαμφισβήτητη την προσωπική σας επιθυμία και πρόθεση να συνεισφέρετε τα μέγιστα στην ανάπτυξης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ευελπιστούμε ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχετε εσείς. Σας διαβιβάζω συνημμένα το CD-ROM με όλες τις επικαιροποιημένες προτάσεις της ΕΣΕΕ τις οποίες καταθέσαμε και σας ενημερώνω ότι όπως δήλωσα στον υπουργό σε περίπτωση άρνησής του να αναθεωρήσει το άρθρο 6, ουσιαστικά με εξαναγκάζει σε παραίτηση".

Πηγή: news247.gr