16 Ιανουάριος 2013, 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:16

Το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον για το Ελληνικό

  • Το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον για το Ελληνικό

Απέσυρε το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση του Ελληνικού η Qatar Investment Authority. Υπάρχουν ακόμη τρεις ενδιαφερόμενοι.

Η εταιρεία από το Qatar, που επεδίωκε διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκταση στήριξη για ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης, δεν υπέγραψε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, όπως προέβλεπε η διαγωνιστική διαδικασία.

Ζητούσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μεταφορά κυβερνητικών φορέων στο Ελληνικό, καθώς και επιδότηση για την ανέγερση των νέων κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Πρόθεσή τους επίσης ήταν να τους δοθεί πλήρης κυριότητα του ακινήτου και όχι το 30% όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.

Μετά την εξέλιξη αυτή, στη διεκδίκηση για το Ελληνικό, παραμένουν τρεις υποψήφιοι επενδυτές.

Πρόκειται για την Ισραηλινή εταιρεία Elbit, τη Βρετανική London and Regional Properties και την ελληνική LAMDA Development.

Στο μεταξύ, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ αναμένεται να αποτελέσει το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ συμμετέχουν πέντε υποψήφιοι, ενώ το ΔΣ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την υποβολή οικονομικών δεσμευτικών προσφορών καθώς θα εγκριθούν τα τεύχη προκήρυξης της σύμβασης πώλησης για τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Πηγή: news247.gr