16 Ιανουάριος 2013, 12:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:16

Μακάβριο δέμα με 18 ανθρώπινα κρανία

  • Μακάβριο δέμα με 18 ανθρώπινα κρανία

Με ένα μακάβριο εύρημα ήρθαν αντιμέτωπες οι αρχές σε αεροδρόμιο του Σικάγου, όταν εντόπισαν ένα δέμα που περιείχε 18 ανθρώπινα κρανία.

Τα κρανία, που το καθένα έφερε ετικέτα με το όνομα του νεκρού και την αιτία θανάτου του, είχαν σταλεί στις ΗΠΑ από ερευνητικό ίδρυμα στην Ιταλία.

«Τα κρανία ήσαν ανατομικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, ήσαν καλώς διατηρημένα, συσκευασμένα και έφεραν ετικέτες όταν εισήλθαν» στο αμερικανικό έδαφος, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Κομητείας Κουκ Μέρι Παλαιολόγος.

Όμως τα κιβώτια, όταν πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες Χ στο αεροδρόμιο κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές λόγω ανεπαρκών εγγράφων.
«Προς το παρόν εργάζονται για τα έγγραφα» προκειμένου τα κιβώτια να μπορέσουν να προωθηθούν ξανά στον τελικό προορισμό τους, το κρεματόριο, επεσήμανε η Παλαιολόγος, χωρίς να προσδιορίζει ποιο ήταν το ιταλικό ίδρυμα.

Οι ΗΠΑ, όπου κανείς μπορεί να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη, είναι ένα διεθνές κέντρο για τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση, καθώς οι ανθρώπινες σοροί χρησιμοποιούνται στην ιατρική έρευνα.

Πηγή: press-gr