16 Ιανουάριος 2013, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 11:11

Φασούλια τιναχτά

  • Φασούλια τιναχτά

Το pontos-news.gr σας προτείνει φασούλια τιναχτά. Είναι μια ποντιακή συνταγή που συνηθίζεται στη νηστεία ή Τετάρτη και Παρασκευή που κατά την θρησκευτική παράδοση δεν καταναλώνουμε κρέας.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. φασόλια μπαρμπούνια ή μαυρομάτικα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος ή κίντζα (κόλιανδρος)
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι ή λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τα φασόλια σε λεκάνη με νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.
  2. Στη συνέχεια τα βράζουμε και σερβίρουμε στραγγίζοντάς τα (τιναχτά).
  3. Στο πιάτο μας προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξίδι ή λεμόνι.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr