16 Ιανουάριος 2013, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:51

ΗΠΑ: Το ελληνικό δαιμόνιο εν δράσει!

  • ΗΠΑ: Το ελληνικό δαιμόνιο εν δράσει!

Το ελληνικό εμπορικό «δαιμόνιο» βάζουν μπροστά φοιτητές στις Η.Π.Α

H Ένωση των Ελλήνων Φοιτητών στο Τζονς Χόπκινς έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο δράσεων και αλληλεγγύης στην Ομογένεια.

Με εφαλτήριο ένα από τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστήμια, το περίφημο Τζονκς Χόπκινς, διοργανώνουν μια σειρά από δράσεις, άλλοτε για να αναδείξουν μια πρωτοβουλία η οποία αφορά τον ελληνισμό και άλλοτε για να συνδράμουν όποιον συμφοιτητή τους έχει ανάγκη.

Πολλά από τα μέλη της Ένωσης των Ελλήνων Φοιτητών στο Τζονς Χόπκινς αφιερώνουν τον χρόνο τους έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο πληροφόρησης αλλά και βοήθειας σε όποιον αναζητά εργασία.

Όπως μας λέει ο κ. Γιώργος Πετρόχειλος, πρόεδρος της Ενωσης, πρόκειται για μια μορφή έμπρακτης αλληλεγγύης για φοιτητές ή αποφοίτους πανεπιστημίων που αναζητούν εργασία στις ΗΠΑ. Αλλοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δίδακτρά τους και άλλοι είδαν τα οικονομικά δεδομένα τους να ανατρέπονται εν μέσω της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.

«Είναι μια προσπάθεια ώστε οι απόδημοι να βοηθούν νέα παιδιά που έχουν ανάγκη να εργαστούν προκειμένου να σπουδάσουν. Σύντομα η προσωπική προσπάθεια πέρασε πλέον μέσα στην Ενωση των Ελλήνων Φοιτητών που αριθμεί 65 άτομα και πήρε πιο οργανωμένη μορφή», συμπληρώνει ο κ. Πετρόχειλος.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 22χρονος Γιώργος Πετρόχειλος είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κατά την περίοδο των σπουδών του δημιούργησε ένα ευρύτατο δίκτυο γνωριμιών με επιχειρηματίες και πολιτικούς στις ΗΠΑ.

Με την υποστήριξη τους ανάπτυξε ποικίλες δράσεις που έφτασαν έως την προώθηση ιδεών για επενδύσεις στην Ελλάδα έχοντας ως συμπαραστάτη τον κ. Αρη Μελισσαράτο, πρώην υπουργού Οικονομικών της πολιτείας του Μέριλαντ.

«Εχω ήδη συνεργαστεί με 4-5 ομογενείς επενδυτές, τους συνόδευσα σε επισκέψεις τους στην Ελλάδα, για να διερευνήσουν το επιχειρηματικό κλίμα, καθώς και το ενδεχόμενο συνεργασίας και επενδύσεων.

Ορισμένοι ανήκουν στην ομάδα των 40 ομογενών, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα τη χώρα μας μαζί με τον Μπιλ Κλίντον.

Συναντήσεις

Πραγματοποίησαν συναντήσεις με διακεκριμένους επιχειρηματίες από τον χώρο της ναυτιλίας, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επισκέφτηκαν περιοχές όπως η Μεσσηνία, η Βοιωτία και οι Κυκλάδες. Κατά την επίσκεψή τους επίσης είχαν δρομολογηθεί συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της κυβέρνησης για να διαμορφώσουν εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται κυρίως στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στην αγροτική ανάπτυξη και την ενέργεια.

Επιδίωξή μας είναι αυτό το εγχείρημα να έχει και αντίστροφη διαδρομή. Δηλαδή, η ανάπτυξη συνεργασιών ελληνικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και η αναζήτηση καινοτόμων ιδεών. Ακόμα και η ιστοσελίδα της Ενωσης Ελλήνων Φοιτητών στο Χόπκινς της Βαλτιμόρης δημιουργήθηκε από μια εταιρεία στη Νέα Σμύρνη».

Πηγή: pygmi.gr