16 Ιανουάριος 2013, 07:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:16

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων οι Πόντιοι Κιλκίς

  • Στο πνεύμα των Χριστουγέννων οι Πόντιοι Κιλκίς

Το φωτεινό αστέρι του Χριστού οδήγησε τα παιδιά του Συλλόγου «Προμηθέας» στις γειτονιές του χωριού, όπου έψαλαν τα κάλαντα στην ποντιακή διάλεκτο, με λύρα και νταούλι,δίνοντας μια νότα χαράς στους κατοίκους του Ηλιολούστου Κιλκίς για τη γέννηση του Θεανθρώπου, οι οποίοι και τους καλοδέχονταν στα σπίτια τους με καλοσύνη και χαρά.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Ηλιολούστου «Προμηθέας» το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων διοργάνωσε γιορταστική εκδήλωση. Οι μικροί φίλοι απόλαυσαν μια νύχτα χαράς, αδελφοσύνης και καλοσύνης. Ο Σύλλογος του πρόσφερε δώρα και γλυκίσματα και αυτοί ανταπόδωσαν με τα γελαστά και χαρούμενα προσωπάκια τους. Τα παιδιά ευχαρίστησαν για τα παιχνίδια και για τη ξεχωριστή βραδιά που έζησαν κι ευχήθηκαν από καρδιάς χρόνια πολλά, ενώ η διοίκηση του Συλλόγου υποσχέθηκε πως θα είναι πάντα δίπλα τους.

Η ετήσια εκδήλωση του Αη Γιάννη του Προδρόμου με τις φωτιές στο κέντρο του χωριού δεν πραγματοποιήθηκε προς ένδειξη σεβασμού για τον πρόσφατο χαμό κατοίκων του χωριού, της Καλλιρόης  Ντεμίρη, του Νίκου Μπεράτη, του Λεωνίδα Κωνσταντινίδη, του Πρόδρομου Ανδρεάδη, και της Ευαγγελίας Ιωαννίδου, κατανοώντας τον των οικείων τους.
Ο Σύλλογος εύχεται σε όλους τους κατοίκους του Ηλιολούστου και του νομού Κιλκίς μια καλή, δημιουργική και ειρηνική χρονιά.

Πηγή: eidisis.gr