14 Ιανουάριος 2013, 17:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:17

Λουκέτο σε 51 εφορίες!

  • Με 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης φορολογουμένων η «αντικατάσταση» 127 Εφοριών

Λουκέτο μπαίνει από σήμερα Δευτέρα 14/1/2013 σε 51 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της β’ φάσης του σχεδίου ενοποίησης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), ανακοίνωσε επισήμως το ΥΠΟΙΚ.

Στην τρίτη και τελευταία φάση του σχεδίου, θα ανασταλεί στις 18/03/2013 και η λειτουργία 20 εφοριών που λειτουργούν στα νησιά και θα ολοκληρωθεί έτσι η λειτουργία 120 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011!!!

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η  επιλογή των ΔΟΥ που παραμένουν εν λειτουργία έγινε αυστηρά βασιζόμενη σε κριτήρια οικονομικά, στα έσοδα δηλαδή που κατάφεραν  να συλλέξουν οι εφορίες κατά το 2011, και διοικητικά, ώστε κάθε Νομός να έχει τουλάχιστον μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις Εφορίες.

Αποχαιρετάμε τις ΔΟΥ, καλωσορίζουμε τα ΦΕΚ

«Έγινε διεξοδική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των ΔΟΥ, ώστε από 290 ΔΟΥ που είχε δεσμευτεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός του 2013. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι καταφέραμε την ίδρυση ενός Φορολογικού ΚΕΠ σε κάθε δήμο, στον οποίο αναστέλλεται η λειτουργία της ΔΟΥ, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν στο star.gr, τα Φορολογικά ΚΕΠ  (ΦΕΚ) θα στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους.

Στα «ΦΕΚ»…. οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προβεί σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του TAXISnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου, ενώ περίπου σε 2 μήνες θα είναι δυνατή και η διεκπεραίωση των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ αποκλειστικά στις Τράπεζες!!!

Star.gr

Πηγή: madata.gr