14 Ιανουάριος 2013, 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:17

Λάουρα Νάργες: Θέλω να κάνω ποντιακό γάμο!

  • Λάουρα Νάργες: Θέλω να κάνω ποντιακό γάμο!

Η Λάουρα Νάργες είναι ένα κορίτσι από την Ελληνική ομογένεια της Γερμανίας που εδώ και λίγα χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη που έδωσε εκμυστηρεύτηκε οτι θέλει να παντρευτεί με παραδοσιακό ποντιακό γάμο.

Ένα κορίτσι που μεγάλωσε και ανατράφηκε με τα γερμανικά ήθη, για να γνωρίσει και να λατρέψει τελικά την ελληνική κουλτούρα και τρόπο ζωής. Φυσικά και μιλάμε για την Λάουρα, η οποία σε συνέντευξή της αναφέρεται στις διαφορές που χωρίζουν τους δύο λαούς. Οι Έλληνες είναι πιο ζωντανοί. Διψούν για χαρά, διασκέδαση και ζωή, ενώ οι Γερμανοί ζουν για να δουλεύουν αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα

Και μπορεί ο χαρακτήρας και το σκέρτσο της να δείχνουν ένα άτομο που δεν δυσκολεύτηκε πολύ στη ζωή του, όμως στην πραγματικότητα η Λάουρα βρέθηκε από την μία στιγμή στην άλλη να μεταπηδά σε μια νέα ζωή. Ότα συνηδειτοποίησα, το καλοκαίρι του 2008, ότι πλέον ζω στην Ελλάδα μόνη μου έπαθα σοκ! [...] Οι πρώτοι τέσσερις μήνες ήταν πάρα πολύ δύσκολοι αλλά με κρατούσαν τα όνειρα και η θέλησή μου να τα πραγματοποιήσω εξηγεί.

Τα σχέδια για το μέλλον

Σήμερα, 5 σχεδόν χρόνια μετά, δεν θα άλλαζε την Ελλάδα με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Άλλωστε ονειρεύεται να παντρευτεί με παραδοσιακό ποντιακό γάμο. Όπως κάνουν στο χωριό μου, στον Λιθότοπο, με τρελό γλέντι και πολύ κότσαρι (ποντιακός χορός) μέχρι το πρωί αναφέρει χαρακτηριστικά. Και μπορεί να μην αποκαλύπτει τα συναισθηματικά της, τονίζει πάντως πως είναι πάρα πολύ καλά αυτό τον καιρό. Λέτε να ντυθεί σύντομα την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά;

Πηγή: tlife.gr