14 Ιανουάριος 2013, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:17

Σημαντικός ο ρόλος της Ομογένειας

  • Σημαντικός ο ρόλος της Ομογένειας

Με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας, Steve Georganas,συναντήθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στο Υπουργείο Εξωτερικών, έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, ευρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα ο σημαντικός ρόλος της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, στελέχη της οποίας έχουν σταθερή παρουσία σε ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς φορείς, προσδίδοντας, έτσι, ένα επιπλέον ειδικό βάρος της Ομογένειας στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον κ. Γεωργανά για τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά για το ζήτημα της ΠΓΔΜ και εκφράζοντας την εκτίμηση της Ελλάδας για τις σταθερές εν προκειμένω θέσεις της Αυστραλίας.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη σε σύντομη παρουσίαση των εξελίξεων στο χώρο της οικονομίας, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες και την αλλαγή της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ