14 Ιανουάριος 2013, 07:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:17

Με τι καιρό ξεκινάει η εβδομάδα; Ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο

  • Συννεφιές με ψιλή βροχούλα στο βορρά

Με ήπιο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα στην Αττική. Ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 για την Αθήνα

Νεφώσεις που θα περιδιαβαίνουν τον Αττικό ουρανό, θα πυκνώνουν και θα χαλαρώνουν, σε μια σχετικά αρμονική συνύπαρξη με τον ήλιο που θα μάχεται στο καιρικό αυτό...παιγνίδισμα ψηλά, θα είναι ο κεντρικός πυρήνας της αναιμικής καιρικής κουζίνας στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν κάτι λιγότερο από μέτριους νοτιοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 8-15 ή και 16°C. Στα Βόρεια προάστια όμως θα είναι 2-3°C χαμηλότερη (5-13 ή και 14°C).

Προοπτική

Με δυο λόγια...νοτιάδες, σταδιακά και βροχές με καταιγίδες από τα μέσα της εβδομάδος και μέγιστες θερμοκρασίες από 13-17°C.

Υπόλοιπη χώρα

Τα Δυτικά της χώρας μπαίνουν σε μακρά περίοδο βροχών και καταιγίδων, που δεν αποκλείεται να καταγραφεί ως η πλέον υετοφόρα του έτους. Κοντά τους η Ηπειρος, η Πελοπόνησος, τα κεντρικά, αλλά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις (ισχυρές και πυκνές) θα σημειώνονται στα ορεινά τμήματα και αρκετά ευνοημένα θα είναι τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ο καιρός στην Τραπεζούντα

Πιθανότητα ασθενούς βροχής, αρκετά διαστήματα με βελτιωμένο και καθαρό καιρό, συνοδεία αραιών νεφώσεων στη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν έως μέτριοι βορειοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 2-7°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr