13 Ιανουάριος 2013, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:17

Νέο μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • OΤζιτζικώστας νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει αύριo ο νέος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με επίκεντρο την απόδοση τομεακών αρμοδιοτήτων σε κάθε έναν από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες, επιπροσθέτως του τομέα ευθύνης τους, είτε ανά περιοχή είτε θεματικά.

Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο διοίκησης, για την διευκόλυνση του έργου των αντιπεριφερειαρχών, σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες οι εντεταλμένοι σύμβουλοι. Εκείνοι θα έχουν πλέον δικαιώματα υπογραφής και με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνουν το έργο των αντιπεριφερειαρχών για τους οποίους εκτιμάται ότι θα προκύψει μεγάλος φόρτος εργασίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το εν λόγω μοντέλο αποτελεί το αποτέλεσμα του σχεδιασμού του νέου περιφερειάρχη, ο οποίος σκοπεύει να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό περιφερειακών συμβούλων. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι σε πλήθος 50 περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της διοίκησης, αναμένεται να δοθούν συγκεκριμένοι ρόλοι σε 35 περίπου, καθώς οι δέκα από αυτούς είναι οι αντιπεριφερειάρχες και κάποιοι είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα προέδρου ή έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή.

Επιπλέον, μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών, που θα γίνει αύριο, θα τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και θα ζητούνται συγκεκριμένα αποτελέσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες και από τους εντεταλμένους ανά περιφερειακή ενότητα συμβούλους. Έτσι υπολογίζεται ότι θα υπάρξει πιο αποτελεσματική διοίκηση και γρήγορη διεκπεραίωση υποθέσεων και εγγράφων σε κάθε νομό.

Σε ό,τι αφορά την εποπτεία κάθε τομέα ευθύνης από κάθε αντιπεριφερειάρχη για το σύνολο, όμως, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο νέος αντιπεριφερειάρχης εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό τα ζητήματα που θα προκύπτουν θα αντιμετωπίζονται σε επίπεδο περιφέρειας και όχι τοπικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο από ό,τι το προηγούμενο, το οποίο χαρακτηρίζεται συγκεντρωτικό και μη επιτυχές.

Πηγή: kerdos.gr