12 Ιανουάριος 2013, 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:18

Συστέγαση Μικρασιατών και Λυκείου Ελληνίδων στην Βέροια

  • Συστέγαση Μικρασιατών και Λυκείου Ελληνίδων στην Βέροια

Συστέγαση Μικρασιατών και Λυκείου Ελληνίδων στην Βέροια από Χθες Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Χθες Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, υπογράφηκε   συμφωνητικό μεταξύ Δήμου Βέροιας και Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, για τη δωρεάν παραχώρηση  τμήματος του κτιρίου Ελισάβετ Χατζήκου.     
       
Tο κτίριο έχει επέλθει στην κυριότητα του Δήμου Βέροιας με την υπ’ αρ. 9702 δήλωση αποδοχής κληρονομιάς και  με την 436/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας παραχωρούνται για 20 χρόνια στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας οι εξής χώροι του: το ισόγειο  χαγιάτι όπως επίσης οι δυο πάνω από το ισόγειο όροφοι.

Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο κτίριο έχει ήδη παραχωρηθεί στον Σύλλογο Μικρασιατών, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν στις 26 Δεκεμβρίου 2012.

Η Δήμαρχος κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε ότι: «Είναι συγκινητική η στιγμή αυτή γιατί σήμερα ένας σύλλογος που αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό τους ντόπιους Βεροιείς και δραστηριοποιείται ενεργά με πλούσιες δράσεις και μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά ζητήματα της πόλης μας αποκτά επιτέλους στέγη.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο του συλλόγου και καλή δύναμη στη συνέχιση της ανεκτίμητης προσφοράς σας στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Δήμος Βέροιας και η Δημοτική Αρχή θα στέκονται συμπαραστάτες σε κάθε σας προσπάθεια»

Πηγή: laosver.gr