12 Ιανουάριος 2013, 09:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:51

Κακλαμάνης: Η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες

  • Κακλαμάνης: Η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες

Συνάντηση Απόστολου Κακλαμάνη με τον πρεσβευτή της Αρμενίας στην Αθήνα, Γκ. Γκαλατσιάν στην οποία τονίστηκε ότι η Τουρκία οφείλει και πρέπει να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων σύμφωνα με τη γνωστή διακήρυξη του ΟΗΕ.                  

Τις άριστες σχέσεις που ενώνουν διαχρονικά τις δύο χώρες επιβεβαίωσαν στη συνάντηση που είχαν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας– Αρμενίας, Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρεσβευτής της Αρμενίας στην Αθήνα, Γκαγκίκ Γκαλατσιάν.

Ο κ. Κακλαμάνης, αφού υπενθύμισε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή επί προεδρίας του για την καταδίκη της γενοκτονίας της Αρμενίας, υπογράμμισε ότι «αν η Τουρκία πραγματικά επιθυμεί να κάνει βήματα προς την Ευρώπη και την πραγματική δημοκρατία, οφείλει να αναγνωρίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι οι γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων, σύμφωνα με τη γνωστή διακήρυξη του ΟΗΕ».

Από την πλευρά του, ο κ. Γκαλατσιάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική της ελληνο-αρμενικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας και την πεποίθηση ότι «θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν από τα πρώτα που καταδίκασαν την αρμενική γενοκτονία, ενώ ανανέωσε την πρόσκληση της αρμενικής ηγεσίας προς τον κ. Κακλαμάνη να επισκεφθεί το Ερεβάν, την οποία αποδέχτηκε ο Έλληνας βουλευτής.

Πηγή: express.gr