12 Ιανουάριος 2013, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:18

Δεύτερη σύλληψη για τους Πυρήνες της φωτιάς

  • Δεύτερη σύλληψη για τους Πυρήνες της φωτιάς

Στη δεύτερη σύλληψη -μέσα σε τρεις ημέρες- προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. που αφορά την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία 25χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή (φίλη του 29χρονου συλληφθέντα) είχε προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερη.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι είχε προσαχθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Επισημαίνεται ότι στα όπλα που είχαν βρεθεί θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου εντοπίστηκαν τότε τρία «ορφανά» DNA, το ένα εκ των οποίων ταυτοποιήθηκε την Πέμτπη και ανήκει στον 29χρονο. Το δεύτερο γενετικό υλικό προέκυψε ότι ανήκει στην 25χρονη η οποία ότι είναι φοιτήτρια της Φιλοσοφικής. Επίσης, αποτυπώματά της βρέθηκαν και στο σπίτι του Χολαργού όπου είχαν βρεθεί αποτυπώματα και του 29χρονου συλληφθέντα της Τετάρτης.
 
Η νεαρή κατηγορείται για λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη πολεμικών τυφεκίων και λοιπών ειδών.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη συνελήφθη στo Σπαθοβούνι Κορινθίας ένας 29χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα και κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι νεότερες πληροφοίρες θέλουν την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να βρίσκεται σε διαδικασία εξάρθρωσης ενός νέου -εν τη γενέσει - «πυρήνα» της οργάνωσης κι είναι πιθανόν τις επόμενες ώρες να προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις.

Tα νέα στοιχεία για την υπόθεση του 29χρονου

Γενετικό υλικό του 29χρονου συλληφθέντος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2011 σε όπλα που ήταν θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Τα όπλα που είχαν εντοπιστεί είναι δύο περίστροφα, τύπου smith & wesson και Κobra Kilt, δύο πιστόλια, Zastava, Smith & Wesson springfield, και ένα υποπολυβόλο Ούζι.

Το δακτυλικό του αποτύπωμα είχε βρεθεί στη γιάφκα επί της οδού Ελλησπόντου στον Βόλο, τον Μάρτιο του 2011.

Έπειτα από επιχείρηση, ο 29χρονος εντοπίστηκε στο χωριό Σπαθοβούνι της Κορινθίας σε σπίτι συγγενικού του προσώπου. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε χωριό του Νομού Καρδίτσας που επισκεπτόταν ο 29χρονος και στο οποίο παρέμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.

Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

«H Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, συνέλαβε έναν 29χρονο ημεδαπό για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς''.

Για τον ανωτέρω, ο οποίος είναι φοιτητής σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, είχε εκδοθεί πρόσφατα ένταλμα σύλληψης.

Ήδη διεξάγεται έρευνα σε χωριό του Νομού Καρδίτσας, που ο συγκεκριμένος επισκεπτόταν και παρέμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.

Από τις δύο κατ’ οίκον έρευνες, που διενεργήθηκαν χθες στις περιοχές της Αθήνας και της Κορινθίας, δεν προέκυψε κάποιο ιδιαίτερο εύρημα.

Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, ελήφθη από τον ανωτέρω δείγμα γενετικού υλικού (DNA), το οποίο και απεστάλη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τα αποτελέσματα του υλικού προέκυψε η ταύτισή του με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε όπλα, τα οποία βρέθηκαν την 18η Νοεμβρίου 2011 σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ειδικότερα, βρέθηκαν εντός μεταλλικού κουτιού, σχήματος παραλληλεπίπεδου, ασημί χρώματος και διαστάσεων 30*45*20 εκατοστά, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης.

Αυτό ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξή του επί της ίδιας οδού.

Επίσης, εντός του συγκεκριμένου κουτιού βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες:

- ένα (1) πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT
- ένα (1) πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM
- ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 m.m. και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων
- ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και
- ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες.

Τονίζεται ότι όλα τα προαναφερόμενα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε διαφανή πλαστική σακούλα και τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο.
Επίσης, σε αυτό υπήρχαν (284) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή: zougla.gr