11 Ιανουάριος 2013, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2015, 10:11

Ψάρι ψητό τυλιγμένο σε μαρουλόφυλλα

  • Ψάρι ψητό τυλιγμένο σε μαρουλόφυλλα

Το ψάρι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και ό,τι πρέπει για αποτοξίνωση από την κρεατοφαγία των γιορτών. Ψήνεται στο φούρνο τυλιγμένο με μαρουλόφυλλα, κρατώντας όλους τους χυμούς του, και γίνεται πολύ νόστιμο. Η επιλογή του ψαριού είναι ανάλογη με της γευστικές σας προτιμήσεις.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ψάρι 1,5 κιλό περίπου
  • 10 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κρεμμύδια σε λωρίδες
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 170 ml κρασί λευκό ξηρό
  • κόκκοι πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεματίζουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  2. Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού, αφού το καθαρίσουμε πρώτα, με τις φέτες λεμονιού και  το ένα κρεμμύδι. Το αλατίζουμε και το τυλίγουμε με τα μαρουλόφυλλα.
  3. Ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό, το κρασί, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και το δαφνόφυλλο γύρω από το ψάρι, και τα τυλίγουμε όλα μαζί με την λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30΄ περίπου ή έως ότου ψηθεί.
  5. Βγάζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί και το βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι ή την κρατάμε ξεχωριστά.

Συνοδεύουμε με ψητά ή βραστά λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!