11 Ιανουάριος 2013, 07:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:18

Ο καιρός το τριήμερο σε Ελλάδα και Πόντο

  • Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Τι καιρό θα κάνει το τριημέρο 11, 12 και 13 Ιανουαρίου; Ο καιρός στην Ελλάδα και στον Πόντο. Μαλακώνει ο καιρός με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Πρόγνωση καιρού για την Αθήνα το τριήμερο 11, 12 και 13 Ιανουαρίου:

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

Νεφελώδης θα είναι ο Αττικός ουρανός από το ξεκίνημα της ημέρας και συνάμα ως τις προμεσημβρινές ώρες θα οδηγήσει στο να σημειωθούν βροχές στο λεκανοπέδιο, από το σύντομο πέρασμα του συστήματος από τα δυτικά...φυσικά η ομπρέλα απαραίτητη. Η αλλαγή αυτή του καιρού δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς σταδιακά και από το μεσημέρι θα αρχίσει η βελτίωσή του και οι συννεφιές θα μας αποχαιρετούν σιγά σιγά ως αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως λίγο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 6-13 ή και 14°C, όμως στα ευρύτερα Βόρεια προάστια θα κυμανθεί από 4-12°C.


Σάββατο 12 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας, θα είναι τα κύρια υλικά της καιρικής κουζίνας για σήμερα. Υπάρχει πιθανότητα κοντά στο μεσημέρι να αυξηθούν πολύ πρόσκαιρα οι νεφώσεις και να δώσουν τοπικά, ασθενή βροχή ή ψιχάλα. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν νοτιοδυτικοί έως λίγο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στις κεντρικές περιοχές των Αθηνώ θα κυμανθεί ακτά μέσο όρο από 5-12 ή και 13°C, όμως στα ευρύτερα Βόρεια προάστια θα είναι 1-2°C χαμηλότερη.


Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Συννεφιασμένη Κυριακή που λέει και το τραγούδι...Κάτι ανάλογο κρύβει και το καιρικό σκηνικό για σήμερα, αφού οι νεφώσεις θα είναι κατά κύρια εικόνα αυξημένες στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις (ΝΔ,ΒΑ, ΝΑ, ΑΝΑ), ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 5-6°C η ελάχιστη έως 11°C η μέγιστη και θα είναι κατανεμημένη σε μεγάλο εύρος του λεκανοπεδίου κοντά σε αυτές τις τιμές.

Γενικά στην Ελλάδα

Το τριήμερο δεν θα κρύβει σημαντικές αλλαγές και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου και πάνω από τα 900-1400μ. υψόμετρο (θα ευνοηθούν τα χιονοδρομικά) ανά περιοχές και από βόρεια προς τα κάτω. Η Κυριακή θα είναι αρκετά καλύτερη παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες συνιστώσες, ενώ η θερμοκρασία θα μαλακώσει σε όλη τη χώρα.

Το τριήμερο στον Πόντο


Οι λίγες βροχές και οι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Τραπεζούντα, το τριήμερο 11, 12 και 13 Ιανουαρίου.

Για σήμερα Παρασκευή αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος με τις νεφώσεις να γεμίζουν τον ουρανό αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, συνοδεία ισχυρών νοτιάδων (θερμοκρασία 1-7°C). To Σάββατο νεφώσεις με κάποιες βροχές προς το βράδυ αργά και διατήρηση των ισχυρών νοτιάδων (θερμοκρασία 3-8°C), ενώ την Κυριακή νεφώσεις με ασθενείς γενικά βροχές και τους ισχυρούς νοτιάδες να εξασθενούν ως το μεσημέρι (ιερμοκρασία 6-9°C).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr