11 Ιανουάριος 2013, 07:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:18

Επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά γνωστών δημοσιογράφων

  • Επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά γνωστών δημοσιογράφων

Επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι, με ζημιές να προκαλούνται στην είσοδο των πολυκατοικιών. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, ένδειξη που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο. Ειδικότερα, το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 03.40 τα ξημερώματα σε πολυκατοικία στο Κολωνάκι. Ακολούθησε έκρηξη σε κατοικία στην Αγία Παρασκευή στις 04.10, ενώ πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις: η μια σε σπίτι στο Μαρούσι και η άλλη σε κατοικία στη Ν. Πεντέλη.

Στις 04.45 σημειώθηκε η τελευταία έκρηξη σε σπίτι δημοσιογράφου στον Άλιμο, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία «έσκασε» το ένα από τα δύο γκαζάκια.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ από τις εκρήξεις δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Σε κάθενα από τα σημεία που αποτέλεσαν στόχο επίθεσης έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν καθώς δεν προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.

Στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα μια από τις επιθέσεις

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας, παραδέχτηκε στη διάρκεια της εκπομπής, την οποία παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, πως μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα στον Λυκαβηττό.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι», τόνισε.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την πολυκατοικία στο Κολωνάκι, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, αναφέροντας πως στην είσοδο του κτηρίου τοποθετήθηκαν δύο γκαζάκια, τα οποία μετά την ανάφλεξή τους προκάλεσαν υλικές ζημιές στην είσοδο.

Πηγή: zougla.gr