11 Ιανουάριος 2013, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:18

Μακελειό στο Πακιστάν από βομβιστική επίθεση

  • Μακελειό στο Πακιστάν από βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση στην πόλη Κουέτα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια από τις κύριες οδικές διασταυρώσεις της πόλης, είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κουέτα Μιρ Ζουμπάιρ Μαχμούντ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τι είδους μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε αλλά εξερράγη σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο στόχος της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα σαφής, αλλά εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα απεικόνιζαν ένα όχημα της συνοριοφρουράς το οποίο βρισκόταν σε σημείο ελέγχου στην διασταύρωση και είχε υποστεί ζημιές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια, ούτε η αστυνομία διαθέτει κάποιο στοιχείο για τους δράστες της επίθεσης. Στην επαρχία Μπαλουτσιστάν δρουν ισλαμιστές αλλά και αυτονομιστές, ενώ στην Κουέτα σημειώνονται συχνά επιθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα.

Πηγή: zougla.gr