10 Ιανουάριος 2013, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:18

Ύποπτος 29χρονος για τους Πυρήνες της φωτιάς

  • Μεσσηνία: Λήστευε συναδέλφους και παρίστανε το θύμα

Ύστερα από αίτημα της αντιτρομοκτατικής και με ένταλμα εισαγγελέα, ο 29χρονος έχει συλληφθεί στην Κόρινθο και κατηγορείται για τη συμμετοχή του στους "Πυρήνες της φωτιάς".

Αποτύπωμά του βρέθηκε σε γιάφκα στην Ελλησπόντου 53, στο Βόλο. Το όνομά του και η φωτογραφία του αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική άδεια.

Η αντιτρομοκρατική θα διεξάγει έρευνες στο σπίτι του στην Κορινθο, αλλά και στην κατοικία του στην Αθηνα, στην περιοχή του Φαλήρου. Η μοναδική φορά που ο 29χρονος είχε "μπλεξίματα" με την αστυνομία ήταν πριν από επτά χρόνια, όταν είχε προσαχθεί για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 16 Μαρτίου 2011, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις φορητούς υπολογιστές στη γιάφκα του Βόλου.

Σε έναν από αυτούς, βρήκαν, μεταξύ άλλων, την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την αποστολή εκρηκτικού πακέτου κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και του μπαράζ αποστολής των 14 εκρηκτικών πακέτων την 1η και τη 2α Νοεμβρίου, καθώς και το κάλεσμα αλληλεγγύης προς την Άτυπη Ομοσπονδία Αναρχικών.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν επίσης οκτώ κοινοί πυροκροτητές και 10.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr