9 Ιανουάριος 2013, 08:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:19

Νέα κατάληψη στη βίλα Αμαλία

  • Νέα κατάληψη στη βίλα Αμαλία

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη βίλα Αμαλία μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που προσπάθησαν ξανά να καταλάβουν το κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέυδεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει και χρήση χημικών, ενώ έχει κλείσει η Αχαρνών.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τη λήξη της 20χρονης κατάληψης του κτιρίου σήμερα τα ξημερώματα μία ομάδα ατόμων πλησίασε στο σημείο και αφού δεν συνάντησε αστυνομικούς έσπασε τα πρόχειρα προστατευτικά που είχαν μπει στην πόρτα και εισέβαλε στο κτήριο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ που στάθμευε σε άλλο σημείο κοντά στη γνωστή βίλα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας.

Εντός του κτηρίου είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

Όλα δείχνουν ότι μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα ύστερα απ' την εισβολή της αστυνομίας στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επανακαταλάβουν το κτήριο.

Πηγή: protothema.gr