9 Ιανουάριος 2013, 07:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:19

Μετά το χιόνι τι; Ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο

  • Μετά το χιόνι τι; Ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο

Υποχωρεί η κακοκαιρία και τα χιόνια που έπληξαν την Αθήνα. Διατηρείται όμως το ψύχος. Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες σε Ελλάδα και Πόντο.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στην Αττική

Μπρρρ... ημέρα παγωνιάς σήμερα. Λίγες αποχωρούσες νεφώσεις στον Αττικό ουρανό, με πιθανότητα ασθενών γενικά χιονοπτώσεων στα πιο Βορειοανατολικά του νομού, έως τις προμεσημβρινές ώρες. Στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου ήλιος με πολλά και γερά δόντια. Οι άνεμοι βοριάδες έως μέτριοι, οι οποίοι σταδιακά και μέσα στην ημέρα θα χάσουν την ισχύ τους. Η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 0-7°C, ενώ στα χιονισμένα ευρύτερα Βόρεια Προάστια θα κυμανθεί από -2 έως 4 ή και 5°C.

Επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή θα ανέβει η θερμοκρασία (θα στραφούν σε νοτιάδες οι άνεμοι), ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής. Το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει λίγο ακόμη η θερμοκρασία (11-13°C), με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Χιονοπτώσεις στον Πόντο

Σήμερα Τετάρτη στην Τραπεζούντα (πολύ κρύο) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις με ενδιάμεσα διαστήματα και χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-3°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr