8 Ιανουάριος 2013, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:19

8 νεκροί από έκρηξη στον Εύξεινο Πόντο

  • 8 νεκροί από έκρηξη στον Εύξεινο Πόντο

Οκτώ εργάτες ορυχείου σκοτώθηκαν χθες, στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου στην επαρχία του Ζονγκουλντάκ (Αρχαά Ηράκλεια του Πόντου) από έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή μεθανίου.

Σύμφωνα με την Hurriyet το ανθρακωρυχείο που προμήθευε την πρωτεύουσα της Τουρκίας με άνθρακα.Ο Burhan İnan, γενικός διευθυντής της κρατικής τουρκικής Hard Enterprise Άνθρακα (TTK) που διαχειρίζεται το ανθρακωρυχείο στην περιοχή Kozlu, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι οκτώ εργάτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή μεθανίου.

Η έκρηξη έλαβε χώρα εν μέσω προσπαθειών της TKK να αυξηθεί η ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία.. Η ασφάλεια της εργασίας στα ανθρακωρυχεία ήταν σε πρώτη προτεραιότητα, μετά την τελευταία έκρηξη μεθανίου που είχε προκληθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολία» στα τέλη του περασμένου μήνα.

 Περίπου 2.000 εργαζομένοι σήμερα παρακολουθούνται με εισαγόμενα LED τσιπ και η TTK σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή την κάλυψη σε 8.800 υπαλλήλους που εργάζονται σε υπόγεια εξόρυξης στο  Ζολγκουλντακ, δήλωσε ο γενικός διευθυντής. Αυτά βοηθούν στον εντοπισμό των εργατών που δουλεύουν σε μεγάλο βάθος.

Συνολικά 2.554 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 13.000 έχουν χάσει την ικανότητα να εργάζονται από το 1991 έως και το 2008.

Η Τουρκία έχει το χειρότερο ρεκόρ όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας για τα ατυχήματα, σε μονάδες εξόρυξης και εκρήξεις στην Ευρώπη και την τρίτη χειρότερη στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Στην μεγαλύτερη καταστροφή ορυχείου της Τουρκίας, μια έκρηξη αερίου σκότωσε 270 εργαζόμενους κοντά στο Ζονγκουλντάκ το 1992.