7 Ιανουάριος 2013, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:20

Ο φόρος στο πετρέλαιο οδήγησε σε Βατερλό

  • Ο φόρος στο πετρέλαιο οδήγησε σε Βατερλό

«Η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε με την αύξηση του Ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, οδήγησε σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό "Βατερλό".

Χιλιάδες οικογένειες καταδικάστηκαν να κρυώνουν, το Δημόσιο έχασε έσοδα λόγω μείωσης της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και η ατμόσφαιρα σε όλες τις πόλεις έχει γεμίσει δηλητήρια από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων Καυσίμων.

Να αναγνωρισθεί το «λάθος» που έγινε στο θέμα και να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητούν, τονίζοντας ότι είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για τους καταναλωτές, τα δημόσια έσοδα και το περιβάλλον.

«Η κοινή λογική επιβάλλει, πλέον, να αναγνωριστεί το λάθος και να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις» προσθέτουν.

Σχετικά, τέλος, με το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων, επισημαίνουν ότι αν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων, το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί χωρίς εξαθλίωση της κοινωνίας.

Πηγή: newsbeast.gr