7 Ιανουάριος 2013, 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:20

Κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του Μετρό

  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε επιβάτες σε μετρό και ηλεκτρικό

Κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του μετρό στα Σεπόλια έχουν κάνει από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι, εμποδίζοντας τους συρμούς να βγουν από τα αμαξοστάσια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του μετρό.
  
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος, «η καθυστέρηση αυτήν τη στιγμή είναι στο δεκάλεπτο, αλλά όσο περνάει η ώρα ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξάνεται».
  
«Προχωρήσαμε στην κατάληψη του μετρό τη νύχτα γιατί διαμαρτυρόμαστε με την καταστρατήγηση της συλλογικής μας σύμβασης» είπε και πρόσθεσε «ζητάμε την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστώσει ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση. Ένα εκατομμύριο επιβάτες χρησιμοποιούν το μετρό για τις μετακινήσεις τους και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας βγάλει προβληματικούς. Η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν δυναμικά".

Πηγή: e-typos.com