7 Ιανουάριος 2013, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2017, 08:15

Ποντιακή φασολάδα με λάχανο

  • Ποντιακή φασολάδα με λάχανο

Μια υπέροχη συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες.

ΥΛΙΚΑ
  • Μισό πακέτο φασόλια μέτρια
  • ¾ του φλιτζανιού λάδι
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • λίγα κλαράκια σέλινο
  • ένα κομμάτι σελινόριζα
  • ½ κιλό λάχανο
  • 2 καρότα μεγάλα
  • αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και λίγο μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 2 κιλά νερό.
  2. Τους δίνουμε δύο βράσεις και τα σουρώνουμε.
  3. Προσθέτουμε 4-5 κιλά νερό ζεστό και το μισό λάδι και τα αφήνουμε να βράζουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι κομμένο φέτες, τις πιπεριές κομμένες κομματάκια, τα καρότα κομμένα κομματάκια, τη σελινόριζα και τα κλαδάκια του σέλινου.
  5. Τα γυρίζουμε αρκετές φορές στη φωτιά, προσθέτουμε το λάχανο κομμένο λωρίδες 1,5 εκ., το γυρίζουμε και αυτό αρκετά να μαραθεί.
  6. Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, λίγο μπούκοβο και ¾ του φλιτζανιού νερό.
  7. Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και τα προσθέτουμε στα φασόλια που έχουν βράσει και αυτά αρκετά.
  8. Συνεχίζουμε τη βράση έως ότου φασόλια και λάχανο είναι εντελώς βρασμένα και είναι έτοιμο το φαγητό μας.
  9. Σερβίρουμε με τουρσιά, ελιές και παστά ψάρια.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/pontiakh-fasolada-me-laxano.html