5 Ιανουάριος 2013, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:20

Ανοίγει το θεατρικό εργαστήρι από τους Πόντιους Σύρου

  • Ανοίγει το θεατρικό εργαστήρι από τους Πόντιους Σύρου

Νέα χρονιά ξεκινά και το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και πάλι κοντά στα παιδιά.
  
''Ολοι μαζί να γίνουμε μάγοι
και να μαγέψουμε τον κόσμο μια βραδιά,
χρώματα κι όνειρα να ρίξουμε στην πόλη
και μαγεμένοι να περάσουμε ξανά''!
(Γιάννης Ξανθούλης)

Ανοίγουμε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό εργαστήρι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φωνή και το σώμα τους . Το εργαστήρι τους βοηθάει ν΄ αναπτύξουν λόγο και φαντασία , ν΄ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα. Οταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται, σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο.
 
Στο εργαστήρι τα παιδιά παίζουν, χορεύουν, δημιουργούν. Κάθε παιδί ξεχωριστά και όλα μαζί, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργικότητας, της μουσικότητας , του ρυθμού και της ελεύθερης έκφρασης, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να μοιράζονται. Και όλα αυτά, αβίαστα, μέσα από τη χαρά που δίνει το παιχνίδι.
 
Φέτος στο παιδικό εργαστήρι είπαμε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά απευθύνουν πρόσκληση στους γονείς να συν-δημιουργήσουν μέσα από την επαφή τους, με αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, ασκήσεις παντομίμας, ορθοφωνίας, χορού και θεατρικού παιχνιδιού . Τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν έτσι την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά μέσα από την τέχνη του θεάτρου και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία !
 
Το έργο "Ο Μάγος με τα χρώματα" του Γιάννη Ξανθούλη επιλέξαμε για τη φετινή μας παράσταση. Η υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Ελένη Βουτσίνου, μέσα από το παιχνίδι , θα οδηγήσει τα παιδιά στους ρόλους τους. Ετσι τα παιδιά θα μάθουν εάν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά οι σκύλοι κα οι γάτες. Αν τα ζώα μπορούν αν σχηματίσουν κυβέρνηση καλύτερη από των ανθρώπων. Αν τα δέντρα μπορούν να επιβιώσουν στο κέντρο της πόλης μας ή τα πνίγει η αιθαλομίχλη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες; (νέο φρούτο) , κ.λ.π...

Παιδικό θεατρικό εργαστήρι: κάθε Παρασκευή και Σάββατο 17.00-19.00.
Λειτουργούν δυο τμήματα για παιδιά ηλικίας 5-8 και 9-14 ετών αντίστοιχα.
Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων θ΄ανοίξει τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 στις 17.30-19.30.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου