5 Ιανουάριος 2013, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:20

Κωνσταντινούπολη: Ομογενείς έψαλλαν τα κάλαντα

  • Κωνσταντινούπολη: Ομογενείς έψαλλαν τα κάλαντα

Οι ομογενείς της Κωνσταντινούπολης έψαλλαν τα κάλαντα στους δρόμους της Πόλης.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χαρούμενες παιδικές φωνές των ομογενών μαθητών κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους της Πόλης, την παραμονή των Χριστουγέννων. Για τρίτη χρονιά οι μαθητές, με επικεφαλής τον διευθυντή του Ζωγραφείου Γιάννη Δεμιρτζόγλου, ομογενείς και πολλούς εξ Ελλάδος κατοίκους της Πόλης, βγήκαν στη Μεγάλη Οδό του Πέρα έψαλαν με πολύ κέφι τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκά στους περαστικούς. Ιδιαιτέρως θερμή  ήταν η ανταπόκριση των περαστικών που βρέθηκαν στην εκδήλωση που στήθηκε στον κεντρικότερο δρόμο της Πόλης, ενώ έτυχε και ευρείας κάλυψης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η χριστουγεννιάτικη ποµπή ξεκίνησε μπροστά από το Ζωγράφειο Λύκειο και κατέληξε στο Σισµανόγλειο Μέγαρο. Από εκεί κατευθύνθηκε στο Φανάρι όπου τραγούδησαν τα κάλαντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και μετά συνέχισαν στο Γηροκομείο Βαλουκλή όπου μοιράστηκαν στιγμές θαλπωρής με τους γηροκομούμενους προσφέροντάς τους δώρα και τραγουδώντας τους σκοπούς των Χριστουγέννων και τραγούδια της Πόλης.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν, επίσης, σε ρωμαίικα σπίτια στις γειτονιές του Μεγάλου Ρεύματος και Νεοχωρίου οι υπεύθυνοι και εθελοντές της Παιδούπολης της Πρώτης μαζί με τους μικρούς κατασκηνωτές της Παιδούπολης. Οι Ρωμαίικες οικογένειες τους δέχτηκαν με πολύ χαρά τραγουδώντας τα κάλαντα μαζί τους και κερνώντας τους χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Την προηγούμενη μέρα, στις 30 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε στην κοινοτική αίθουσα της Αγ. Τριάδος Ταξίμ, η μετακατασκηνωτική συνάντηση με τους εθελοντές και τα παιδιά της Παιδούπολης από το καλοκαίρι του 2012, η οποία περιελάμβανε τραγούδια, κάλαντα, παρουσίαση για τα Άγια Θεοφάνεια καθώς και παρουσίαση φωτογραφιών από την κατασκήνωση της Παιδούπολης 2012. Στο τέλος παραχωρήθηκε κέρασμα στα παιδιά, έγινε η πατροπαράδοτη κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και μοιράστηκε από τους υπεύθυνους ένα αναμνηστικό δώρο σε όλους.

Πηγή: rumvader.org