5 Ιανουάριος 2013, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:20

Πρωτοχρονιάτικα Ποντιακά κάλαντα στο Μαρούσι

  • 21 Δεκ 2012: Αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου "Νίκος Καπετανίδης" έψαλλε τα Πρωτοχρονιάτικα Ποντιακά κάλαντα στον Δήμαρχο της περιοχής.

Γιορτινές μελωδίες και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ήχησαν στο Δημαρχείο και στο γραφείο του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, την παραμονή του ερχομού του νέου έτους, από τα παιδιά, τις χορωδίες και τους συλλόγους της πόλης που τον επισκέφτηκαν για να του ευχηθούν.

Για μία ακόμη χρονιά το συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», φορώντας την παραδοσιακή ποντιακή ενδυμασία, ευχήθηκε μουσικά και χορευτικά «Χρόνια Πολλά» στον Γιώργο Πατούλη και στην οικογένειά του, ερμηνεύοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και χορεύοντας παραδοσιακό χορευτικό. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Πρωτοχρονιά και Υγεία» για το νέο έτος, δηλώνοντας τη σταθερή υποστήριξη του Δήμου σε φορείς που κρατούν ζωντανή την ελληνική παράδοση.

Τον κύκλο των πρωτοχρονιάτικων ευχών έκλεισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου, που έπαιξε για τον δήμαρχο, παρόντων, επίσης, στελεχών της διοίκησης, δημοτικών συμβούλων και εργαζομένων, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και το «Πάει ο παλιός ο χρόνος» σε jazz διασκευή. Ο μαέστρος Αντώνης Κανδηλιώτης, εκ μέρους της ορχήστρας, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά και Υγεία», ενώ ο Γιώργος Πατούλης με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Φιλαρμονική για την πολύ σημαντική παρουσία της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες για τις ευχές τους και απευθύνοντας πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ευχήθηκε το 2013 να είναι μία καλύτερη χρονιά, πιο ελπιδοφόρα από τον χρόνο που μας αποχαιρετά, δημιουργική και ειρηνική. «Το νέο χρόνο με ενότητα, ομόνοια και ελπίδα, όλοι μαζί, κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών, Δήμος και πολίτες θα προχωρήσουμε μπροστά και θα βγούμε πιο δυνατοί», ανέφερε.

Το εορταστικό κλίμα της παραμονής του νέου έτους συνεχίστηκε με τον περίπατο του Γ. Πατούλη και δημοτικών συμβούλων στην αγορά της πόλης, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου να παιανίζει πρωτοχρονιάτικους σκοπούς.

Πηγή: amarysia.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου