4 Ιανουάριος 2013, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:21

Ποντιακό γλέντι από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας

  • Ποντιακό γλέντι από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας

Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Ποντιακό γλέντι "ΜΟΥΧΑΠΕΤ" στη Λιβαδειά, από τον Σύλλογο Ποντίων «Ο Ευκλείδης»

Με πολύ κέφι, μουσική, χορό και με τη συνοδεία λύρας και νταουλιού υποδέχτηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» το Πνεύμα των Χριστουγέννων στη Λιβαδειά στο πρώην καφέ «Νεροτριβή», στο πλαίσια των εκδηλώσεων «Λιβαδειά-Χριστούγεννα 2012».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριαντάφυλλος Υφαντίδης καλωσόρισε τα μέλη, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και μέσα στο πνεύμα των δύσκολων ημερών που ζούμε παρακίνησε τους συμπολίτες για προσφορά και βοήθεια προς τους αδύναμους, με  την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Επίσης εξήγησε την σημασία της συγκέντρωσης «Μουχαπέτ», που στην Ποντιακή διάλεκτο σημαίνει «συνάθροιση, συναπάντημα γνωστών και φίλων με σκοπό τη συζήτηση, το γλέντι και γενικότερα τη σύσφιξη των σχέσεων που περισσότερο από ποτέ, σήμερα είναι οτι πιο σημαντικό για όλους».

Την όμορφη βραδιά συνόδευσαν με την μουσική τους ο Νίκος Πετρίδης και ο Κώστας Φουλίδης ενώ την παράσταση έκλεψαν και τα παιδιά του χορευτικού του Συλλόγου ψάλλοντας τα ποντιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με ανακοίνωσή του «ευχαριστεί θερμά το Δήμο Λεβαδέων για την παραχώρηση του χώρου, όλους τους χορηγούς που στάθηκαν στο πλάι μας, παρά την δυσκολία της εποχής και ιδιαίτερα όλες τις κυρίες - μέλη του Συλλόγου, που με την φαντασία  και την δημιουργικότητά τους πρόσφεραν σε όλους μας τα υπέροχα εδέσματα».

Παράλληλα ευχαριστεί «για την παρουσία του τον αντιπρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Θηβών «Ο Πόντος» κ. Χρήστο Γρεασίδη που μαζί με την όμορφη παρέα του και τα ταλαντούχα παιδιά του, Δημήτρη και Θοδωρή και τον Δημήτρη Κουμπέ εμπλούτισαν το μουσικό πρόγραμμα και ξεσήκωσαν τους καλεσμένους με τις χορευτικές τους φιγούρες».

Τέλος ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Ευκλείδης» ευχαριστεί «για την παρουσία τους τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ρούτη, τον Πρόεδρο του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργο Καραμάνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Αποστολίδη, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς, τον Πολιτιστικό Μορφωτικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου, τον Σύλλογο Ελικωνίων, το «Γαιτανάκι», τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς και τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό Βοιωτίας» και εύχεται σε όλους «χρόνια πολλά με αισιοδοξία και υγεία».

Πηγή: viotiki-ora.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου