4 Ιανουάριος 2013, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:21

Ο καιρός τα Θεοφάνεια! Δείτε πού θα χιονίσει

  • Ο καιρός τα Θεοφάνεια! Δείτε πού θα χιονίσει

Τι καιρό θα κάνει τα Θεοφάνεια; Έρχονται χιόνια μέχρι χαμηλά;

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Λίγες νεφώσεις θα περιφέρονται στα ψηλά του λεκανοπεδίου, όμως ως τις προμεσημβρινές ώρες δεν αποκλείεται να αυξηθούν πρόσκαιρα. Αργότερα και ως το απόγευμα ο ουρανός θα γίνει πιο...γαλανός, μιας και τα σύννεφα θα...πάρουν πόδι!!! Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις γενικά ασθενείς έως και ελαφρώς μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 7-14°C. Στα Βόρεια Προάστια πάντως θα κάνει λίγο περισσότερο κρύο...5-11 ή και 12°C.

Ο καιρός τα Θεοφάνεια

Αρχικά ήλιος, σύννεφα και πιθανόν βροχή αργά το βράδυ του Σαββάτου (καμία σημαντική αλλαγή στη θερμοκρασία), αλλά από τις πρώτες ώρες της Κυριακής των Θεοφανείων επιδείνωση του καιρού με βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Αττικής με έντονα φαινόμενα. Ως το βράδυ τα χιόνια θα κατέβουν πιο χαμηλά... όριο τα 400μ. υψόμετρο. Η Δευτέρα θα είναι μια μεταβατική μέρα, ενώ Τρίτη και Τετάρτη της επόμενης εβδομάδος θα έχουμε νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού προς το πολύ χειμωνιάτικο και δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις που θα πέσουν, να φτάσουν ακόμη και πλησίον στο κέντρο της Αθήνας. Τα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων έως την Κυριακή θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο!!!

Ο καιρός στον Πόντο

Αρκετή ηλιοφάνεια, αραιές νεφώσεις, γενικά ασθενείς ΝΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από 4-10 ή και 11°C. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σημαντικές χιονοπτώσεις στη καρδιά του Πόντου την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη!!!

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός Ερευνητής