3 Ιανουάριος 2013, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 17:36

Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα από λιαστές ντομάτες

  • Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα από λιαστές ντομάτες

Το φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα από λιαστές ντομάτες είναι ένα πολύ εύκολο γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.

ΥΛΙΚΑ
  • 3-4 φιλέτα γαλοπούλα ή κοτόπουλο
  • 5-6 λιαστές ντομάτες
  • ½ φλ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • ½ φλ. λάδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι, αλάτι με προσοχή γιατί πιθανότατα θα έχουν οι λιαστές ντομάτες
  • μια πρέζα ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά (εκτός της γαλοπούλας) ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. 
  2. Περιχύνουμε τα φιλέτα γαλοπούλας αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε κόψει όπως επιθυμούμε (κύβους, φέτες ή και ολόκληρο το φιλέτο). Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες στο ψυγείο (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-180°, βάζουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο για 25-30΄ περίπου, ανάλογα το φούρνο. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία!