3 Ιανουάριος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:21

1η Αυγούστου ήμερα μνήμης για τους Ρώσους

  • 1η Αυγούστου ήμερα μνήμης για τους Ρώσους

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, από το 2013 και στο εξής, η πρώτη μέρα του Αυγούστου καθορίζεται ως ημέρα μνήμης στη χώρα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, για τους Ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους.

Η προσθήκη αυτή έγινε σε σχετικό ομοσπονδιακό νόμο που καθορίζει τις ημέρες μνήμης για τις σημαντικότερες στρατιωτικές εμπλοκές της Ρωσίας στην Ιστορία. Ο λόγος που τέτοια ημερομηνία μνήμης δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος, καθώς οι Μπολσεβίκοι θεωρούσαν τον πόλεμο αυτόν ως «ιμπεριαλιστικό» και όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πούτιν σε ομιλία του, επιθυμούσαν να ηττηθεί στον πόλεμο το έθνος τους…

Όσον αφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρωσία έχασε περί το ενάμισι εκατομμύριο στρατιώτες και άλλα πέντε εκατομμύρια τραυματίστηκαν, έχοντας συμμαχήσει με τη Βρετανία και τη Γαλλία. Υπάρχουν και ιστορικοί που αμφισβητούν αυτά τα στοιχεία, ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο αριθμός των απωλειών υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες… Η ρωσική εμπλοκή έληξε το 1918 με την υπογραφή της Συνθήκης του Μπρεστ-Λιτόβσκ.

Πηγή: defence-point.gr