2 Ιανουάριος 2013, 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:21

Ο καιρός μέχρι τα Θεοφάνεια σε Ελλάδα και Πόντο

  • Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία

Μεταβατικά ήπιος καιρός στην Αττική. Πολύ κρύα τα Θεοφάνεια με χιόνια πιθιανόν ως τα βόρεια της Αττικής.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 2/1

Λίγες νεφώσεις που στη διάρκεια της ημέρας θα κάνουν...παιγνίδια με τον ήλιο και θα εναλλάσσονται στην δυναμική παρουσία...τη μία θα έχουμε αύξηση νεφώσεων στη διάρκεια της ημέρας, αλλά στο ίδιο διάστημα θα έχουμε και πιο...δυνατή ηλιοφάνεια! Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία εντός κέντρου των Αθηνών, θα κυμανθεί ακτά μέσο όρο από 7-13 ή και 14°C. Στα ευρύτερα Βόρεια Προάστια η θερρμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4-12°C.

Ο καιρός των Θεοφανείων

Δεν αλλάζει ο καιρός σημαντικά ως το Σάββατο, οπότε θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με συννεφιασμένο το σκηνικό και βοριάδες, ενώ την επόμενη μέρα Κυριακή των Θεοφανείων, θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και αρκετό κρύο, με λίγες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα πιο βόρεια τμήματα της Αττικής και φυσικά σε όλα τα ορεινά.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 2/1 στην Τραπεζούντα.

Γενικά αίθριος καιρός στην καρδιά του Πόντου, με έως λίγο μέτριους νοτιάδες και τη θερμοκρασία από 5-12°C. Η προοπτική όμως προς το Σ/Κ θα είναι αρκούντως χειμωνιάτικη. Ειδικά την Κυριακή, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5°C με βροχή και χιονόνερο, ενώ τη Δευτέρα του Αη Γιαννιού θα έχει πιθανόν και χιόνι με μέγιστη θερμοκρασία τους 3°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός Ερευνητής