28 Δεκέμβριος 2012, 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:22

Στα σκουπίδια οι προσφορές για τους απόρους;

  • Στα σκουπίδια οι προσφορές για τους απόρους;

Όπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία» με φωτογραφικά ντοκουμέντα, ένα μέρος των προσφορών των πολιτών, κυρίως ρούχα και παιχνίδια, φαίνεται ότι κατέληξε στους κάδους απορριμμάτων και όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες οικονομικά ημέρες που περνάει η κοινωνία. Η απάντηση των συνεργατών του δήμαρχου Αθηναίων κ. Καμίνη.

Ειδικότερα, σε μεγάλους κάδους απορριμμάτων κατέληξαν οι προσφορές των πολιτών που έσπευσαν να δώσουν ό,τι μπορούσαν, ακόμη και από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Δεκάδες τόνοι από αντικείμενα που πρόσφερε ο κόσμος, τα οποία μαζεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κατέληξαν στα σκουπίδια του Δήμου Αθηναίων, ενώ πλημμύρισαν οι κάδοι από ρούχα, παιχνίδια κ.λπ.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει άμεσα για το τραγικό θέαμα που αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος συνεργάζεται στενά με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), χωρίς όμως -καθώς δεν αποτελεί δομή του δήμου- να υπόκειται σε έλεγχο!

Οι φωτογραφίες αποτελούν μοναδικά τεκμήρια και αδιάψευστο μάρτυρα για τη σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας», που αναμένεται να συζητηθεί, όπως συζητείται ήδη και στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου. Ο εικονιζόμενος κάδος βρίσκεται λίγο πριν από τον σταθμό Λαρίσης και ακριβώς απέναντι από το παλαιό Φρουραρχείο, όπου ο κ. Καμίνης στεγάζει τις πολυποίκιλες συνεργασίες του με τις ΜΚΟ.

Ωστόσο ανάξια οποιουδήποτε σοβαρού σχολιασμού θεωρούν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, μεμονωμένα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τον αθηναϊκό Τύπο σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της συγκινητικής προσφοράς δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι αγαθά που είχαν προσφερθεί κατέληξαν στους κάδους απορριμμάτων, τη στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει προς κάθε κατεύθυνση το σεβασμό που τρέφει η δημοτική αρχή της Αθήνας για κάθε προσφορά. «Είναι απορίας άξιο πως αυτή η συγκλονιστική συμμετοχή και μια από τις σημαντικότερες στιγμές για την Αθήνα κάποιους ενόχλησε» σημείωσε συνεργάτης του δημάρχου Αθηναίων.

Την περασμένη Κυριακή δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης προσήλθαν στο Σύνταγμα ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία «Νοιάζομαι - Μοιράζομαι» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε συνεργασία με τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες, παιχνίδια, μικροσυσκευές και είδη προσωπικής υγιεινής. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη ώστε έως τις 16.00 το απόγευμα είχαν ήδη γεμίσει 16 φορτηγά του δήμου Αθηναίων και χρειάσθηκε να μισθωθούν και δυο νταλίκες. Συνάμα, από τις προσφορές συμπολιτών ασφυκτικά γέμισε και ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών στο Παλαιό Φρουραρχείο και από τη μια μετά το μεσημέρι άνοιξε και μεγάλος στεγασμένος χώρος στη λεωφόρο Καβάλας.

Πηγή: zougla.gr