27 Δεκέμβριος 2012, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:23

Βουλγαρία: Πολύτιμο δώρο το αντίγραφο εικόνας της Παναγίας

  • Βουλγαρία: Πολύτιμο δώρο το αντίγραφο εικόνας της Παναγίας

Πολύτιμο δώρο για τους πιστούς το αντίγραφο εικόνας της Παναγίας που δώρισε στη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία το Άγιον Όρος

Ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος, αρχιερείς και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν, πανηγυρικά, το πολύτιμο δώρο που έφτασε στη Σόφια, παραμονές των Χριστουγέννων, από το Άγιον Όρος. Πρόκειται για αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της "Γερόντισσας", που χάρισε στη Βουλγαρική Εκκλησία η Ιερά Μονή Παντοκρότορος της Αθωνικής Πολιτείας, όπου και φυλάσσεται η πρωτότυπη θαυματουργή εικόνα.

Στην ομιλία του, ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος, ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού προκαθήμενου της Βουλγαρικής Εκκλησίας μετά την εκδημία του Πατριάρχη Μάξιμου, στις αρχές Νοεμβρίου, ευχαρίστησε θερμά τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος καθώς και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος για τη συμβολή τους στην αποστολή του πολύτιμου αυτού δώρου στη Βουλγαρία.

Αφού υπενθύμισε της στενές σχέσεις πολλών αιώνων των Βούλγαρων χριστιανών με το Άγιο Όρος, τόνισε: "Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις ηγουμενικές αρχές του Αγίου Όρους που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το σωτήριο έργο, το οποίο έχουν αρχίσει οι πρόγονοί μας".

Το αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της "Γερόντισσας" θα εκτεθεί σε ολιγοήμερο προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντερ Νέφσκι της βουλγαρικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε εκκλησία της Βάρνας, όπου και θα φυλάσσεται μόνιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ