27 Δεκέμβριος 2012, 07:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:23

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά και μια γεύση μέχρι τα Φώτα

  • Ο καιρός τη Δευτέρα: Νεφώσεις και τοπικές βροχές

Ο καιρός τις επόμενες μέρες. Με τι καιρό θα μας μπει ο νέος χρόνος; Πότε θα κατέβουν τα χιόνια χαμηλά;

Χρόνια πολλά και καλά με υγεία σε όλους… Ξέρω ότι θα περιμένατε πολύ διαφορετικό τον καιρό ανήμερα τα Χριστούγεννα, κάτι σαν παραμύθι δηλαδή, με κρύο και χιόνια, αλλά οι… βουλές του καιρού και των συστημάτων ήταν άλλες.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 27/12.

Θα σουλατσάρουν τα καλά μας συννεφάκια σήμερα, πάνω από τον Αττικό ουρανό, χωρίς κάτι το αξιόλογο όμως (πλην ίσως κάποιας πρόσκαιρης πύκνωσης), μιας και ο ήλιος με το δικό του κρυφτούλι θα κερδίσει μάχες κι αυτός. Οι άνεμοι θα…περιτριγυρίζουν με εναλλαγές, πλησίον των Δυτικών συνιστωσών (ΝΔ και ΔΝΔ…ΒΔ και ΔΒΔ), ενώ η θερμοκρασία εκτός εποχής, στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 9-18 ή πολύ πρόσκαιρα και 19°C. Στα Βόρεια Προάστια κατά μέσο όρο από 7-16°C.

Προοπτική στο λεκανοπέδιο

Την Παρασκευή θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας (στα επίπεδα των 14-15°C), με λίγες νεφώσεις.

To Σαββατοκύριακο σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές (πιθανή και πρόσκαιρη καταιγίδα), πιθανόν χιόνια ψηλά στην Πάρνηθα και πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10°C κατά μέσο όρο και ίσως χαμηλότερα.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Με τι καιρό θα μας μπει ο νέος χρόνος; Πότε τα χιόνια χαμηλά; Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, πάμε σε νέα καλοκαιρία, αλλά σαφώς με πιο κρύα χαρακτηριστικά από αυτά των Χριστουγέννων. Λίγο πριν των Φώτων ή και ανήμερα, ίσως να έχουμε πολύ μεγάλο καιρικό ενδιαφέρον!

Ο καιρός στην Τραπεζούντα

Ζεστός σήμερα Πέμπτη (27/12) ο καιρός στην καρδιά του Πόντου, με ηλιοφάνεια και μέσα στην ημέρα αυξημένες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18°C. Σταδιακή πτώση (έως και 10-12°C) μετά και ως την Κυριακή, με αρκετό κρύο και λίγες βροχές.

Κώστας Αλεξανρής
Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr