26 Δεκέμβριος 2012, 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:23

Σκόπια: Συγκρούσεις εντός και εκτός βουλής

  • Σκόπια: Συγκρούσεις εντός και εκτός βουλής

Σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις της ΠΓΔΜ, προχωρά ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό την "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μία ημέρα μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.

Όπως δήλωσε την Τρίτη ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Το Σάββατο, όπως ανέφερε ο κ.Τσερβένκοφσκι, η αντιπολίτευση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια.

Ο αρχηγός του SDSM σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι "για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές".

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι για "απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας" και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγόρησε τον αρχηγό του SDSM ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με στόχο να καταλάβει την εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μετά τα επεισόδια και την βίαιη απομάκρυνση των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, το κόμμα του κ.Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκρούσεις στη βουλή.

Πηγή: news247.gr

Gallery