25 Δεκέμβριος 2012, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:23

Εκπληκτικά σχέδια στο χιόνι

  • Εκπληκτικά σχέδια στο χιόνι

Τα σχέδια στο χιόνι που θα δείτε στην συνέχεια είναι τόσο μεγάλα αλλά και τόσο πολύπλοκα που με την πρώτη ματιά μοιάζουν σαν να χρειάστηκαν χρόνια ολόκληρα για να δημιουργηθούν.

Καθόλου άδικο λοιπόν δεν θα είχε κάποιος αν ισχυρίζονταν ότι δεν τα δημιούργησε ανθρώπινο χέρι αλλά όντα από κάποιον άλλο πλανήτη.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Τα τεράστια σχέδια, κάποια από αυτά είναι μεγαλύτερα από 6 γήπεδα ποδοσφαίρου, είναι δημιουργίες ενός και μόνο ανθρώπου, του Βρετανού Simon Beck. Ο Beck φορώντας χιονοπέδιλα περπατάει πάνω από 10 ώρες κάθε φορά που έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει ένα από τα σχέδια του.

Το πρώτο του μεγάλο έργο το ολοκλήρωσε το 2004 και από τότε δεν έχει σταματήσει. Χρησιμοποιώντας μια πυξίδα διασχίζει ξανά και ξανά τις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Les Arcs, στις γαλλικές Άλπεις ζωγραφίζοντας τα τέλεια γεωμετρικά σχέδια.

Γιατί το κάνει; Ο ίδιος εξηγεί: «Ο κύριος λόγος για την κατασκευή τους είναι ότι εξαιτίας κάποιου προβλήματος με τα πόδια μου δεν μπορώ να περπατήσω σωστά. Έτσι το περπάτημα στο χιόνι τα βράδια είναι ο λιγότερο επώδυνος τρόπος να γυμνάζομαι.»

ΠΗγή: periergaa

Gallery