24 Δεκέμβριος 2012, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:23

Η τρόικα βάζει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς

  • Κερδίζει 75.000 ευρώ το χρόνο από το χόμπι του

Κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών όσων χρωστούν στο Δημόσιο ζητά με νέα έκθεση της η τρόϊκα. Αφ' ενός μαστιγώνει την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στην φοροδιαφυγή και αφ' ετέρου προτείνει – απαιτεί μία σειρά δράσεων που μας αφήνει τουλάχιστον άφωνους.

Ειδικότερα η τρόϊκα ζητάει:

- Να κατάσχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων χρωστούν στο Δημόσιο

- Να δημιουργηθεί σύστημα αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου

- Να συσταθεί ακόμα και τηλεφωνικό κέντρο (call center) που θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους

Οι λόγοι για τους οποίους αγρίεψαν οι δανειστές μας είναι γιατί διαπίστωσαν πως :

- Από τους 10 στόχους που έχουν τεθεί για την Ελλάδα το 2012 δεν επιτεύχθηκαν παρά μόνο οι πέντε, με κορυφαίο παράδειγμα τα ληξιπρόθεμα χρέη όπου στόχος ήταν να εισπραχθούν έως το τέλος του 2012 2 δις ευρώ και τελικά στα ταμεία μπαίνουν μόλις 1,1 δις ευρώ

- Είναι αναποτελεσματικός τόσο ο έλεγχος του υψηλού πλούτου εντός και εκτός Ελλάδας όσο και η πάταξη της φοροδιαφυγής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Πάλι καλά που η τρόϊκα ζητάει και την ελάφρυνση των μικροεπιχειρήσεων όσον αφορά στο Φ.Π.Α. Στην έκθεση τους συστήνουν τη θέσπιση ενός ελάχιστου ορίου για την υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ των μικροεπιχειρήσεων.

Λένε δηλαδή να εφαρμοσθεί ότι και στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπου ο μέσος όρος ορίου υπαγωγής σε ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 25.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η υπαγωγή σε ΦΠΑ των επαγγελματιών γίνεται από το πρώτο ευρώ.

Πηγή: newsit.gr