24 Δεκέμβριος 2012, 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:24

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα θυμίζει Πάσχα! Κρύο στον Πόντο

  • Καύσωνας: Έρχονται και πάλι 40άρια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Βελτίωση του καιρού με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες η ημέρα των Χριστουγέννων

Δευτέρα Παραμονή Χριστουγέννων 24/12

Λίγες αραιές νεφώσεις, βοριάδες ελαφρώς μέτριοι και θερμοκρασία στα κεντρικά της Αθήνας απο 7-14°C, όμως στα Βόρεια Προάστεια θα ειναι 3-4°C χαμηλότερα.

Χριστούγεννα 25/12

Ηλιοφάνεια με ελαφρές ομίχλες το πρωί και αργά το βράδυ. Γενικά μαλακός καιρός και εκτός εποχής. Οι ανεμοι στρεφονται σε ΝΔ και εξασθενουν, ενω η θερμοκρασια στα κεντρικα τμηματα της Αθηνας θα κυμανθει απο 6-17οC, ομως στα Β.Π. θα ειναι 2-3οC χαμηλοτερα.

Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων 26/12

Λίγες αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα ολίγον αυξημένες. Τις περισσότερες ώρες όμως θα κυριαρχήσει ο ήλιος και η γενική αίσθηση θα παίρνει κάτι απά άνοιξη! Οι άνεμοι συνεχίζουν σε νότιο ασθενές μοτίβο, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά των Αθηνών θα κυμανθεί απο 6-18 η και 19°C, ομως στα Βόρεια Προάστεια θα είναι λίγο χαμηλότερα κατά 2-3oC κατά μέσο όρο.

Παρόμοιος ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα. Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η Ευρώπη πλην της Ρωσίας, θα έχει υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τραπεζούντα - Πόντος

Καλός θα είναι και ο καιρός στην πρωτεύουσα του Πόντου την Τραπεζούντα ανήμερα τα Χριστούγεννα, αλλά με τσουχτερό κρύο. Η θερμοκρασία στα παράλια του Εύξεινου Πόντου θα κυμανθεί από 1 έως 7°C.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής