22 Δεκέμβριος 2012, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:24

Κρύο, βροχές και χιόνια έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

  • Κρύο, βροχές και χιόνια έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Χειμωιάτικο και Χρστουγεννιάτικο το σκηνικό του καιρού αυτό το σαββατοκύριακο. Κασκόλ, σκουφί και... βουρ για τα βουνά! Αντίθετα, ανήμερα τα Χριστούγεννα... καλοκαιριάζει!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Γενικά άστατος καιρός στο λεκανοπέδιο, με βροχές βορείου ρεύματος και πολύ κρύο. Χιονοπτώσεις θα πέφτουν στην Πάρνηθα από τα 600 - 700μ. υψόμετρα (και στην Πεντέλη), πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα. Οι άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κυμανθεί από 7-10°C, όμως στα ευρύτερα Βόρια Προάστια θα κυμανθεί από 4-7°C.
 
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Νεφελώδης ο Αττικός ουρανός, με τις ασθενείς βροχούλες ή ψεκάδες να επιμένουν τοπικά λίγο ακόμη ως το μεσημέρι. Οι άνεμοι διατηρούνται από βόρειες συνιστώσες μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα κινηθεί σε αρκούντως χειμωνιάτικους τόνους και θα κυμανθεί από 6 - 9°C. Στα ευρύτερα Βόρια Προάστια θα πέσει πιο χαμηλά και θα κυμανθεί από 3-6 η και 7°C.
 
Υπόλοιπη Ελλάδα για το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια (κυρίως στα ορεινά, αλλά σταδιακά και χαμηλότερα) στα δυτικά, κεντρικά και ανατολικονότια ... θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Βελτιωμένος ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα για την Κυριακή με πολύ κρύο και παγετό.

Σύντομη προοπτική τα Χριστούγεννα

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα παραμονή Χριστουγέννων. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σχετικά ζεστά σε όλη την χώρα (έτσι και στην Αττική) με θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 18 – 20°C.