21 Δεκέμβριος 2012, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 10:32

Χαρτσό. Γαλοπούλα με σάλτσα καρύδι

  • Χαρτσό. Γαλοπούλα με σάλτσα καρύδι

Το χαρτσό είναι ένα ακόμη φαγητό που λατρεύουν οι Πόντιοι. Μπορεί να μαγειρευτεί με κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή με γαλοπούλα για να το φτιάξετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ γαλοπούλα ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 600 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ή κίντζα (κόλιανδρο)
  • ½ κ.γ. κάρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό να βράσει μαζί με το αλάτι.
  2. Όταν βράσει και είναι έτοιμη προσθέτουμε κάρι, πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο και αφήνουμε 2΄.
  3. Ρίχνουμε τα αλεσμένα καρύδια και συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  4. Την κάνουμε όσο αραιή μας αρέσει.
  5. Προσθέτουμε και το μαϊντανό ή την κίντζα ψιλοκομμένα.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και γυρίζουμε ελαφρά το αλεύρι.
  7. Το προσθέτουμε στο φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για να δέσει η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr