21 Δεκέμβριος 2012, 19:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:24

Αχαρνές: Χριστουγεννιάτικη ονειροχώρα

  • Αχαρνές: Χριστουγεννιάτικη ονειροχώρα

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΑ διοργανώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 2012 οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και στο Δημαρχείο.

Παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Αχαρνών συναντά ατελείωτες οικονομικές αντιξοότητες προσφέρεται η δυνατότητα στους δημότες μας να διασκεδάσουν και να δρασκελίσουν από την καθημερινότητα και παράλληλα να τονωθεί η τοπική αγορά. Ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων και η υλοποίηση στηρίζεται κυρίως στα καλλιτεχνικά τμήματα της ΔΗΚΕΑ, στη ΔΙΕΞΟΔΟ και στο 13ο δημοτικό σχολείο.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από στις 17 Δεκεμβρίου με μουσική πορεία από την πλατεία Καράβου προς την κεντρική πλατεία για το επίσημο άναμμα του φυσικού δέντρου και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην Κεντρική Πλατεία έχουν επιμεληθεί οι ζωγράφοι: κα Μαρία Γκικα και η κα Λίζα Λαζάρου σε συνεργασία με τους υπάλληλους της ΔΗΚΕΑ.

Στην «Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα» τα παιδιά μπορούν  να κατασκευάσουν κάρτες, στολίδια, να βγάλουν φωτογραφίες με τον Αι Βασίλη, να απασχοληθούν με  ζαχαρομαγειρεματα, να επισκεφτούν το ταχυδρομείο του Αι Βασίλη και να πραγματοποιήσουν πολλές ακόμα δράσεις καθημερινά από τις 11:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00.

Ιδιαίτερες θα είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την επιμέλεια της ΔΙΕΞΟΔΟΥ σε συνεργασία με το 13ο δημοτικό σχολείο στις  23/12 (Το ταξίδι στη χώρα του Αι Βασίλη) και στις 29/12 (Οικογενειακό Τραπέζι: Μαμάδες και Μπαμπάδες εν δράσει) στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα (22-23&29-30) θα πραγματοποιούνται πάρτι με νεράιδες, ξωτικά, μουσικοκινητικά δρώμενα και δώρα για τα παιδιά.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, στην πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι με ξωτικά, νεράιδες και έναν τεράστιο Αι Βασίλη. Η μεγάλη μας έκπληξη θα είναι το πουλάκι Τσιου με την παρέα του στα «Κοτούγεννα στη Φάρμα»

Παράλληλα θα υπάρχουν εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και χορούς από τα καλλιτεχνικά τμήματα  της ΔΗΚΕΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Οι μαθητές του τμήματος κεραμικής της ΔΗΚΕΑ θα εκθέσουν σε bazaar τα αντικείμενα τους στην κεντρική πλατεία. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Αχαρνών.

Πηγή: acharnes.gr