21 Δεκέμβριος 2012, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:24

Reuters: Η Ελλάδα της κρίσης στα σημαντικότερα γεγονότα του 2012

  • Τι σημαίνει το επώνυμό σας; Δείτε από πού κατάγεστε

Η αγωνία της Ελλάδας στον καιρό της κρίσης κυριαρχεί και στο βίντεο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters με τα μεγαλύτερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει.

Οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, τα επεισόδια στην καρδιά της πόλης, η απόγνωση των πολιτών από τη λαίλαπα των μέτρων λιτότητας που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους σε κατάσταση φτώχιας κυριαρχούν στις εικόνες του βίντεο που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου, για να αποτυπώσουν σε λίγα δευτερόλεπτα τα σημαντικότερα γεγονότα του 2012.

Στις εικόνες της διεθνούς ειδησεογραφίας κυριαρχεί το ναυάγιο του Costa Concordia, η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ, αλλά και οι Ολυμπαικοί Αγώνες του Λονδίνου.

Δεν λείπουν σκηνές πολέμου από τη Συρία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και τη Νότια Αφρική, όπου οι κινητοποιήσεις των εργατών στα ορυχεία οδήγησαν σε άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το άλμα του ατρόμητου Φέλιξ, που κατέρριψε το ρεκόρ για ελεύθερη πτώση από το μεγαλύτερο ύψος, αλλά και οι εικόνες καταστροφής του τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη ολοκληρώνουν τις επιλογές των δημοσοιγράφων του πρακτορείου.

Πηγή: tovima.gr