21 Δεκέμβριος 2012, 10:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:24

Ο Νταβούτογλου συνεχίζει να προκαλεί

  • Νταβούτογλου: Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται από κοινού

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα ήθελε να τον καταγράψει η Ιστορία ως τον “Κίσινγκερ” της Τουρκίας. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν κουράζεται να χαράσσει νέους δρόμους για το διπλωματικό, πολιτικό και εθνικό μέλλον της Άγκυρας, πάντα στο πλαίσιο αναβίωσης ή έστω ρέπλικας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
 
Φυσικά η Ιστορία δεν πρόκειτα να είναι τόσο επιεικής με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, που πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχει απασχολήσει τα ελληνικά ΜΜΕ, με τις ανιστόρητες και ενίοτε στα όρια της εθνικής πρόκλησης απόψεις που διατυπώνει.
 
Τελευταίο, αλλά εξόχως χαρακτηριστικό κρούσμα οι δηλώσεις του από τα Σκόπια, όπου βέθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη συμπλήρωση 20 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την πΓΔΜ. Μια επέτειος στην οποία η Άγκυρα και τα Σκόπια φρόντισαν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να ανακηρύσσεται χθες επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου “Κύριλλος και Μεθόδιος”.
 
Στην ευχαριστήρια ομιλία του λοιπόν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου το διέπραξε εκ νέου: “Η Μακεδονία είναι το δεύτερο σπίτι μου. Υποστηρίζουμε τη Μακεδονία στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας, παντού στον κόσμο. Δεν είμαστε μόνο φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη Μακεδονία.Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία”, ήταν τα λόγια του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πηγή: defencenet.gr