21 Δεκέμβριος 2012, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:25

21-12-12 αστρολογικά η συντέλεια του κόσμου

  • 21-12-12 αστρολογικά η συντέλεια του κόσμου

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες της καταστροφολογίας, που τρομοκρατεί και  προοιωνίζει το τέλος του κόσμου. Καλλιεργείτε κλίμα καταστροφής και πανικού γύρω από την φερόμενη ολοκληρωτική συντέλεια. Υπάρχουν πολλοί που έχουν λόγους να συντηρούν και να προβάλουν αυτό το κλίμα τρομοκρατίας.

Το έχουμε βιώσει και λίγο πριν τη νέα χιλιετία, τότε που το 2000 θα έφερνε και την καταστροφή. Πήραμε μια παράταση μέχρι το 2012, οπότε και παίρνοντας αφορμή από το ημερολόγιό των Μάγιας και του κύκλου που κλείνει, επανήλθαν τα σενάρια καταστροφολογίας και πανικού.
 
Η αστρολογία μελετά την κάθε μέρα ξεχωριστά και με βάση τις πλανητικές όψεις της συγκεκριμένης ημέρας μας λέει πως τα πράγματα ναι μεν θα είναι δύσκολα, όχι όμως και καταστροφικά!
 
21-12-2012

Κρόνος και Πλούτωνας σε “αμοιβαία υποδοχή”
Το αστρολογικό σκηνικό βαραίνει καθώς ο Κρόνος βρίσκεται στον Σκορπιό  φέρνοντας σύγκρουση στην οικονομική εξουσία και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω αμφισβητεί τις αξίες που έχουν επικρατήσει, ασκεί κριτική στο κατεστημένο και βγάζει στην επιφάνεια τις κακές μας συνήθειες.

Δίναμε βάση στα υλικά αγαθά, αφήνοντας τις αξίες μας να εκπίπτουν. Αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε μια πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ τους την λεγόμενη στην Αστρολογία «αμοιβαία υποδοχή», δηλαδή ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο της κυβέρνησης του Πλούτωνα και ο Πλούτωνας στο ζώδιο της κυβέρνησης του Κρόνου. Στις 21-12-12 βρίσκονται σε μια όψη εξαγώνου, ευνοϊκή κατά την αστρολογία. Όμως οι ενέργειες οι οποίες λαμβάνουν χώρα είναι τόσο δυνατές και τόσο ισχυρά μεταρρυθμιστικές, που δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.
 
Δίας στους Διδύμους και ο σχηματισμός Yod
Μαζί τους, την ίδια ημέρα και στην 8η μοίρα των Διδύμων, βρίσκεται και ο Δίας, σχηματίζοντας με τον καθέναν από τους δύο την γωνία των 150 μοιρών και εμπλέκοντας τους και τους τρεις σε έναν μεγάλο σχηματισμό, το λεγόμενο Yod. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα Δία «εξοδικό» στο Yod, δηλαδή είναι αυτός που πρέπει να διαχειριστεί την ενέργεια των δύο γιγάντων, όμως έχουμε να κάνουμε με έναν Δία αδύναμο και ανάδρομο, οποίος είναι ανίκανος να σηκώσει στην πλάτη του τόσο βάρος.

Κι επειδή βρίσκεται σε αέρινο ζώδιο, δεν μπορεί να λειτουργήσει σε πρακτικά πλαίσια και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης και να λειτουργήσει εξισορροπητικά. Θα διαδώσει το… πρόβλημα, πιθανά και να το διογκώσει, θα υπάρξουν άπειρες συζητήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις… Και βέβαια, συχνά θα λειτουργήσει παραπλανητικά και παραπληροφορώντας, με τις ειδήσεις που θα φέρει.

Η φράση ‘‘Όλα θα πάνε καλά’’ ή ‘‘Όλα εξελίσσονται κάτω από ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο’’ ακούγεται συχνά, και θα ακουστεί και παρακάτω, στην προσπάθεια του να καθησυχάσει… Αλλά ποιον πείθει; Και βέβαια, συχνά-πυκνά τα παπαγαλάκια θα διαστρεβλώνουν πολλές από τις πραγματικές καταστάσεις, προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι…
 
Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Δία και όψεις 30 μοιρών με Πλούτωνα και Κρόνο
Στην παρέα προστίθεται και η Αφροδίτη, και είναι αυτή που δίνει την τελική μορφή στον σχηματισμό, στις 22-12-12 και στις 11.09 μμ (ώρα Ελλάδος), η οποία βρίσκεται και αυτή στην 8η μοίρα του Τοξότη, πραγματοποιώντας όψη αντίθεσης με τον Δία και όψεις 30 μοιρών με Πλούτωνα και Κρόνο. Κι εδώ ο σχηματισμός μετατρέπεται σε "Μπούμερανγκ" ένα μεγάλο σχηματισμό με πολύ μεγάλη δυναμική!
 
Η Αφροδίτη εδώ εκπροσωπεί καθαρά την οικονομική της ταυτότητα και ενώ έχει την διάθεση να δώσει μια παγκόσμια χαρά, βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στους τρεις γίγαντες, που δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει κατά πώς θα ήθελε και ταιριάζει και με την φύση της… διαχέει λοιπόν το πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Βλέπετε, η Αφροδίτη στον Τοξότη θα στρέψει τον κόσμο στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων…
 
Σε επίπεδο συνείδησης, η ανάγκη του ατόμου να στραφεί σε ένα περισσότερο πνευματικό μονοπάτι, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Και ίσως, είναι το μόνο που θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις και θα ορίσει νέους δρόμους, αλλά και νέους πνευματικούς ορίζοντες… Είναι επίσης μια εποχή που πολλοί θα προσπαθήσουν να προσηλυτίσουν κόσμο, προφέροντας τους πνευματικές κατευθύνσεις χωρίς αντίκρισμα, γι’ αυτό και θέλει προσοχή σε ποιους ακουμπάμε τις ελπίδες μας και ποιοι το αξίζουν πραγματικά!

Πηγή: astrologos.gr