20 Δεκέμβριος 2012, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:25

Καρδίτσα: 23 κατηγορούμενοι για ασέλγεια σε ανήλικη

  • Καρδίτσα: 23 κατηγορούμενοι για ασέλγεια σε ανήλικη

Ποινές κάθειρξης , η μεγαλύτερη των οποίων έφθασε τα 38 χρόνια και η μικρότερη τους 37 μήνες, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε 23 κατηγορουμένους για αδικήματα αποπλάνησης παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση, εις βάρος ανήλικης, η οποία σήμερα είναι 17 ετών.

Όπως δέχθηκε το δικαστήριο οι πράξεις σε βάρος της ανήλικης ξεκίνησαν από τον θείο της όταν ήταν μόλις 5 χρονών.

Το γεγονότα συνέβησαν σε χωριό της Καρδίτσας και ήρθαν στο φως το 2009 συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία και όχι μόνον- όταν η ανήλικη εμφανίστηκε και κατάθεσε στην αστυνομία .

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και όπως προέκυψε και από την ακροαματική διαδικασία η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται και σε γειτονικά χωριά της περιοχής που κατοικούσε, έναντι αμοιβής, την οποία κρατούσαν κυρίως τρείς εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν. Απειλούσαν δε το κοριτσάκι ότι θα το μάθει ο πατέρας του και θα αναρτηθούν βίντεο και φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.

Η νεαρή έφηβη σήμερα που έζησε την κόλαση από την πιο τρυφερή της ηλικία, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, καθώς βρίσκεται σε ίδρυμα για ανηλίκους. Το δε δικαστήριο απέρριψε αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης να προσέλθει και να εξεταστεί η ίδια.

Αναγνώστηκε όμως η μακροσκελής κατάθεση της, στη οποία ανέφερε με λεπτομέρειες περιστατικά και πρόσωπα.

Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε και ο εισαγγελέας, ενώ σε αρκετούς εκ των καταδικασθέντων επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, έως και 60 χιλ ευρώ.

Για τρείς εκ των κατηγορουμένων η έφεση που έκαναν δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στις φυλακές όπου ήδη βρισκόταν προσωρινά κρατούμενοι.

Για άλλους το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενώ για τέσσερις αλλοδαπούς εκ των καταδικασθέντων αποφασίστηκε μετά την έκτιση των ποινών να απελαθούν από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από τα 38 χρόνια κάθειρξης που επιβλήθηκαν στο θείο της τραγικής μικρής εκτιτέα είναι τα 25 καθώς αυτή είναι η ανώτατη ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης.

Πηγή: metrogreece.gr